Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/fs2/45/liisahei/apps/website/production/shared/wordpress/wp-includes/compat.php on line 502
Liisa Heimo | Minusta

Liisa Heimon ensikosketus lasiin taidemuotona tapahtui 1990-luvun alkupuolella, mutta vasta 2000-luvun alussa opiskelu Saksassa Ingrid Heuchel-nimisen lasitaiteilijan luona avasi hänen aistinsa lasin kauneudelle.  Tuolloin hän myös oivalsi itsensä kuuntelemisen ja materiaalin kunnioituksen tärkeyden. Lasin hauraus ja arvaamattomuus sekä valon ja lasin leikki on aina lumonnut häntä.

Lasi materiaalina viehättää minua sen monimuotoisuuden ja arvaamattomuuden takia.

Vuosien aikana

Viimeisen 20 vuoden aikana Liisa on tehnyt erilaisia töitä tiffany- ja lyijylasitekniikalla sekä lasia sulattamalla. Liisa on suunnitellut ja tehnyt töitä, muun muassa ikkunoita, ovenlaseja ja valaisimia, niin yrityksille kuin yksityiskohteihin.

Olen saanut tehdä töitä, jotka ovat tehneet minut nöyräksi entisaikojen taitajien töiden edessä.

Vanhojen töiden korjausta ja entisöintiä

Liisan suurimpia projekteja ovat tähän asti mm. Porvoon tuomiokirkon lyijylasi-ikkunan korjaus (tuhoisan tulipalon jälkeen 2006), Loviisan kirkon lyijylasi-ikkunoiden entisöinti (2011) ja Honkanummen siunauskappelin ikkunoiden korjaus (2012).